miércoles, 21 de abril de 2010

Joaquim Jordà i les noves generacions

Hola de nou,

la nit passada vaig estar veient una pel·lícula a casa, al sofà i amb la manteta, mmmmm. ¿¿Heu vist Mones com la Becky?? És una pel·lícula de 1999, del gran director Joaquim Jordà (parlarem a un nou post de la injusticia que l'Academia de Cine va fer no donant-li el premi l'any abans de la seua mort).
Joaquim Jordà, a més de fer moltes pel·lícules en català, va saber replantejar-se el llenguatge cinematògrafic i va jugar, com ningú, amb les fronteres que separen realitat i ficció.

Us la recomane. Ja em contareu que us sembla!! Ací teniu més informació:

http://www.cinematruffaut.com/component/content/article/8-pelicules-actuals/1468-mones-com-la-becky.html?directory=19

Us deixo el link a una entrevista amb Albert Serra. Parlaré d'ell al proper post, doncs aquest director és un bon exemple de com el nostre cinema és d'allò més arriscat!!

http://www.youtube.com/watch?v=g4zTrrHOOK0&feature=channel

El cinema català està de moda!!

4 comentarios:

  1. Molt bo el post!! Sóc una gran fan de Jordà, un cineasta que ha estat injustament poc reconegut al cinema espanyol. M'agrada veure que la gent el recorda i el recomana!! Gràcies pel·liculera!!

    ResponderEliminar
  2. Hola! M'alegro de trobar un nou bloc de cinema en català. T'enllaço a la meva Llanterna Màgica. I aquí podràs veure tot el que he dit fins ara respecte el cinema català: http://www.lallanternamagica.com/search/label/Cinema%20català

    ResponderEliminar
  3. Gràcies, Llanterna Màgica!! He llegit alguns posts, tens un bloc súper interessant, et seguiré!! Gràcies per passar-te'n!

    ResponderEliminar
  4. Vaig tenir la sort de conèixer-lo en un cicle sobre les seves films, un geni injustament poc reconegut por l'acadèmia.
    Felicitats pel blog!!

    ResponderEliminar